Service

 

Η εταιρία μας samp-security έχοντας τεράστια εμπειρία στην αποτροπή εγκληματικών και άλλων ενεργειών προσαρμόζεται εκ νέου στα δεδομένα της εποχής δημιουργώντας μια νέα δομή στο χώρο κατασκευής και παροχής υπηρεσιών Ασφαλείας.

   Σε συνεργασία με έμπειρους σχεδιαστές & κατασκευαστές,και το τμήμα κατασκευής συστημάτων ασφαλείας, καθώς επίσης και σε συνεργασία με εταιρία παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής παρακολούθησης και φύλαξης, τελειοποίησε τις υψηλές υπηρεσίες της στο τομέα της ιδιωτικής ασφάλειας.

   Συγκεκριμένα αποτελείται από την αποκλειστική συνεργασία της samp.gr  με την sates oneΣύμβουλοι Μηχανικοί, παρέχoυν την τεχνογνωσία στο κατασκευαστικό κομμάτι μέσω της εμπειρίας  στον τομέα της συστημάτων ασφαλείας στη Νάουσα ημαθείας. Ολοκληρώνοντας, με την sates-one {,συστήματα ασφαλείας τοποθετήσεις εμπορία service} οποία κατέχει το αρτιότερο συνεργαζόμενο τεχνολογικά Κέντρο Λήψης Σημάτων και Εικόνας με υψηλές Υπηρεσίες Ασφαλείας και Φύλαξης εγκαταστάσεων.

   Αν και ο κύριος τομέας δραστηριότητας μας είναι η ασφάλεια δραστηριοποιούμαστε επίσης και σε μια ευρύτερη γκάμα προιόντων, όπως συναγερμοί κάμερες καταγραφικά εγκαταστάσεις 

Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Στα τηλ  θεσαλονιίκη  2312315146  νάουσα  2332047400   βέροια 2331200156  σκύδρα 2381200156  ρόδος 22410200256 

imeil info@samp.gr

 

 

Με εκτίμηση,

 

ΜΠΟΥΜΠΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Συστήματα Ασφαλείας

 

Η ασφάλεια της ακίνητης περιουσίας αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα τα τελευταία χρόνια. Δεδομένων των συνθηκών, απαιτείται τεχνογνωσία, συνεχής εξέλιξη και προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να παρέχονται απροσπέλαστα συστήματα ασφαλείας στους πελάτες. Η ασφάλεια αποτελεί πολύτιμο αγαθό και ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα της εποχής μας.

Η samp-security.gr εξειδικεύεται στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας. Στην πολυετή πορεία μας στο χώρο, μάς έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους πολυάριθμες κατοικίες, επιχειρήσεις, και οργανισμοί. Η φιλοσοφία της διαρκούς ανάπτυξης μας οδηγεί στην παροχή αποτελεσματικών λύσεων ασφαλείας και υπηρεσιών υψηλής και εγγυημένης ποιότητας.

 

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις.

 

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι ουσιαστικά το βασικότερο κομμάτι του εξοπλισμού της επιχείρησής σας. Οι βλάβες στο ηλεκτρολογικό δίκτυο μπορεί να έχουν επίπτωση σε όλο το σύστημα, ξεκινώντας με διαρροές ρεύματος και φθάνοντας μέχρι σοβαρά περιστατικά ηλεκτροπληξίας και εκρήξεων. Το πιο σημαντικό κομμάτι της εγκατάστασης είναι το φορτίο που θα απαιτηθεί από τις διάφορες συσκευές.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσετε τους εξωτερικούς χώρους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε θερμοκρασίες, υγρασίες και ένα σωρό κινδύνους. Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα απευθυνθείτε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες, όπως εμάς.

Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις αναπτύσσονται αμέσως μετά την βασική τοιχοποιία, συνήθως μαζί με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Σωληνώσεις, διακλαδώσεις, διακόπτες και πίνακες είναι επίσης απαραίτητος εξοπλισμός που πρέπει να αποφασιστεί σε συνεργασία με τον τεχνικό μας έπειτα από σχετική μελέτη και σχεδιασμό.

Στην samp-security.gr πέρα από τις ανωτέρω εργασίες μπορούμε να προσφέρουμε και μια επιπλέον εγγύηση. Την εγγύηση ότι όλα θα γίνουν στους χρόνους που θα συμφωνήσουμε και με τις απαραίτητες διασφαλίσεις.

1 (1)

 

Δορυφορικές Εγκαταστάσεις

 

H samp-security.gr δραστηριοποιείται στη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονων δορυφορικών οικιακών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων. Διαθέτουμε ειδικά όργανα για τη σωστή ρύθμιση της κεραίας σας (πεδιόμετρα) και μια πλήρη γκάμα υλικών στήριξης άριστης ποιότητα για μεγάλη αντοχή στον αέρα και στη πάροδο του χρόνου.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε, για να αναλύσουμε μαζί την κάθε περίπτωση, και να διαλέξουμε την καλύτερη και συμφέρουσα λύση που αφορά:

  • εγκαταστάσεις κεραιών διαμερισμάτων και κεντρική κεραία πολυκατοικίας
  • ρύθμιση αποκωδικοποιητών ψηφιακού σήματος,
  • τοποθέτηση οικιακών συναγερμών
  • εγκαταστάσεις θυροτηλεφώνων και θυροτηλεοράσεων
  • αντικαταστάσεις παλιών θυροτηλεφώνων

 

 

Δομημένη Καλωδίωση

 

Η δομημένη καλωδίωση συνδυάζει όλες τις καλωδιώσεις για ανταλλαγή δεδομένων, σημάτων, και έλεγχο επικοινωνιών με τη βοήθεια ενός ενιαίου παγιωμένου συστήματος καλωδίωσης. Αυτό σημαίνει ότι όλη η καλωδίωση και οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνεται σε ένα σπίτι προγραμματίζεται, σχεδιάζεται, εγκαθίσταται, και ρυθμίζεται ως ένα ενιαίο σύστημα (δίκτυο τηλεφώνου, βίντεο, ήχος, ασφάλεια, θέρμανση, ψύξη, φωτισμός).

Χωρίς δομημένη καλωδίωση, οι διάφορες συσκευές είναι εγκατεστημένες σειριακά και ανεξάρτητα η μία από την άλλη χωρίς ένα κεντρικό σημείο διανομής και διαχείρισης.

 

Ανακαινίσεις

 

Οι άνθρωποι μας δραστηριοποιούνται στις ανακαινίσεις, με το καλύτερα οργανωμένο δίκτυο και εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία. Σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση με βάση τις δικές σας ανάγκες, στις καλύτερες δυνατές τιμές.

Η προσφορά μας περιλαμβάνει από τον πιο απλό μέχρι και τον πλήρη ανασχεδιασμό συστημάτων ασφαλείας κατοικίας, γραφείου, καταστήματος, ξενοδοχείου ή άλλης μονάδας. Αναλαμβάνουμε εγκαταστάσεις νέων ή αναικαινίσεις επιμέρους τμημάτων (π.χ. μόνο κουζίνας ή μπάνιου) αλλά και ολοκληρωμένες λύσεις.

1 (1)

Μελέτες

Samp-security .gr 

Η Εταιρία μας με κύρια χαρακτηριστικά την ασφάλεια-καλαισθησία-οικονομία αναλαμβάνει το κάθε έργο με ιδιαίτερη διαχείριση.

Το προσωπικό της εταιρίας μας απαρτίζεται από Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Τ.Ε, Μηχανικούς Αυτοματισμού Τ.Ε και αδειούχους Ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες. Η πολυετή εργασιακή εμπειρία μας στον τομέα των εγκαταστάσεων μας καθιστά αξιόπιστη εταιρία στον χώρο. Αναλαμβάνουμε την μελέτη της εγκατάστασης και σας προτείνουμε ασφαλείς και οικονομικές λύσεις διασφαλίζοντας εσάς και την εγκατάσταση σας.

Σχέδια ΔΕΗ & Πιστοποιητικά Εγκαταστάσεων

 

H εταιρία samp μαζί με την άρτια καταρτισμένη ομάδα της παρέχει πλήρη ηλεκτρολογική κάλυψη και αναλαμβάνει το σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σύγχρονων κτιρίων. Αναλαμβάνει ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, συντηρήσεις κτιρίων και πινάκων, ηλεκτρολογικές ανακαινίσεις οικιών και καταστημάτων, μελέτες φωτισμού και φωτισμούς ασφαλείας.

Εκδίδει πιστοποιητικά Δ.Ε.Η., αφού πρώτα ελεγχθεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Δεν εκδίδονται πιστοποιητικά χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος και χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές. Αποκαθίστανται άμεσα τυχόν κακοτεχνίες και ελλείψεις, για να προχωρήσει η διαδικασία της έκδοσης του πιστοποιητικού.

Διαθέτοντας μια ομάδα από τους πιο ικανούς ηλεκτρολόγους με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, εγγυόμαστε διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και διεκπεραίωση οποιασδήποτε εργασίας με βάση τους καινούργιους κανονισμούς ασφαλείας έτσι ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή κάλυψη στο χρήστη και χειριστή τους.

Το ηλεκτρολογικό υλικό που χρησιμοποιείται αποτελείται από τα πλέον σύγχρονα εργαλεία και ποικίλα ηλεκτρικά όργανα, εξοπλισμό δοκιμών και μέσα συγκόλλησης. Σε συνδυασμό με την άριστη τεχνογνωσία, καταφέρνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εσάς.

Στα τηλ  νάουσα  2332047400  βέροια 2331200156  σκύδρα 2381200156  ρόδος 22410200256  φαχ 2331200356

imeil info@samp.gr

 

 

 

 

Συστήματα Συναγερμού Gsm

gsm

Από τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας, στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, συνιστούν τα συστήματα συναγερμού Gsm, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Gsm (Global System for Mobile Communications).

Συγκεκριμένα, τα συστήματα συναγερμού Gsmχρησιμοποιούνται για την προστασία ενός χώρου που διαθέτει σήμα κινητής τηλεφωνίας. Όταν γίνει αντιληπτή απόπειρα διάρρηξης ή άλλος κίνδυνος, οι συναγερμοί Gsm μας ειδοποιούν μέσω τηλεφωνικής κλήσης σε σταθερό ή κινητό, στο οποίο μπορούν να αποστείλλουν και μήνυμα.

Το βασικό πλεονέκτημα που έχουν τα συστήματα συναγερμού Gsm είναι ότι είναι εντελώς ασύρματα, δεν χρησιμοποιούν δηλαδή καθόλου καλωδίωση για τη σύνδεσή τους. Αυτή η ιδιότητα είναι πολύτιμη π.χ. για το απομακρυσμένο εξοχικό σπίτι μας. Αυτό σημαίνει ότι οι συναγερμοί Gsm μπορούν να εγκατασταθούν και σε χώρους που δεν διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι η αγορά μιας κάρτας SIM, η οποία θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία Gsm.

Τα συστήματα Gsm λοιπόν, μας προσφέρουν πλήρη και ολοκληρωμένη προστασία αλλά και πολλές άλλες διευκολύνσεις στην καθημερνινότητά μας, κάνοντας έτσι πραγματικά δελεαστική την τοποθέτησή τους.

 

Εγκατάσταση συναγερμού

Πλήρης τεχνική υποστήριξη

Αποκτήστε τώρα το σύστημα συναγερμού που ταιριάζει στο χώρο σας με μια άμεση τεχνική συμβουλή από την samp-security .gr Το άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μας αναλαμβάνει τη μελέτηεγκατάσταση, τεχνική υποστήριξη, ακόμα και την αναβάθμιση του συστήματος συναγερμού της επιλογής σας. 

άμεση τεχνική υποστήριξη

Τεχνικώς ι.ε.π.υ.α.της εταιρείας μας έρχεται στο χώρο σας εντελώς δωρεάνγια μια άμεση τεχνική μελέτη και σας δίνουμε άμεσα την προσφορά που ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σας.  Η εταιρείας μας   samp- security.gr είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να σας υποστηρίξει άμεσα και οικονομικά, παρέχοντάς σας πάντα και τις ανάλογες οδηγίες χειρισμού ενός συστήματος συναγερμού.  - κλειστών κυκλωμάτων  CCTV

Καλέστε μας στο  ΝΑΟΥΣΑ 2332047400  ΒΕΡΟΙΑ 2331200156  ΣΚΥΔΡΑ   2381200156   ΡΟΔΟΣ 2241200256 για να μάθετε όλα όσα θέλετε σχετικά με μια εγκατάσταση συναγερμού ή επισκεφθείτε ένα από τά  κατάστημά μας 

 

Με την πολυετή εμπειρία στο χώρο των εγκαταστάσεων, σας προσφέρουμε  στις καλύτερες τιμές συστήματα συναγερμού  -  κλειστών κυκλωμάτων  CCTV  που περιλαμβάνουν εγκατάσταση και τεχνικη υποστήριξη!

ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η εταιρεία μας κατέχει νόμιμη άδεια για παροχή υπηρεσιών και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, από το Υπουργείο Προστασίας Του Πολίτη, Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, Κλάδος Ασφαλείας, Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας, Τμήμα Ανάλυσης & Αντιμετώπισης Του Εγκλήματος. Αρ. : 3015/39/60/3099-α.

 

Η αναγκαιότητα της συντήρησης συστήματος ασφάλειας

 

Η καλή λειτουργία και η αποτελεσματικότητα ενός συστήματος ασφάλειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την σωστή συντήρηση του και τον έλεγχο των υποσυστημάτων του σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η πτώση του κόστους απόκτησης των συστημάτων ασφάλειας, οδήγησε και στην ευρεία διάδοσή τους, σε όλων των ειδών των επαγγελματικών χώρων, δημοσίων οργανισμών, οικιών και διαμερισμάτων. Επιχειρήσεις όλων των κλάδων, βιομηχανίες, πολυτελείς κατοικίες, διαμερίσματα, έχουν εγκαταστήσει είτε κάμερες, είτε συναγερμό, είτε πυρανίχνευση ακόμα και όλα μαζί, προκειμένου να προστατεύσουν περιουσία και ζωή και να καλύψουν τις ανάγκες ασφαλείας του χώρου τους.

Και ενώ πολλοί προνοούν και εγκαθιστούν κάποιο σύστημα ασφαλείας πριν αντιμετωπίσουν κάποιο συμβάν εγκληματικής ενέργειας, για κάποιο λόγο φαίνεται πως δεν κάνουν το ίδιο και με την συντήρηση των συστημάτων, αλλά δρουν “πυροσβεστικά” όταν πλέον κάτι δεν πάει καλά.

 

Τα βασικά σημεία ελέγχου

Ένα ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας αποτελείται από πολλά υποσυστήματα και περιφερειακά και ο ιδιοκτήτης του είναι τόσο ασφαλής, όσο λειτουργικά είναι και αυτά. Η διαδικασία συντήρησης διαφέρει ανάλογα με το είδος συναγερμού που χρησιμοποιείται στον εκάστοτε χώρο, αλλά υπάρχουν κάποιες κοινές παραδοχές. Οι κάμερες πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και να δοκιμάζονται σε συνθήκες λήψης την νύχτα και την ημέρα. Πρέπει να ελέγχεται η κατάσταση εγγραφής του καταγραφικού, καθώς και όλες οι καλωδιώσεις και τερματισμοί των καμερών. Στην πυρανίχνευση επίσης είναι ζωτικής σημασίας να καθαρίζονται τακτικά οι κεφαλές των ανιχνευτών, να αντικαθίστανται οι συσσωρευτές και να ελέγχεται η καλωδίωση και οι τερματισμοί.

Στους συναγερμούς, οι συσσωρευτές πρέπει να αντικαθίστανται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ακόμα πιο συχνά σε περιοχές που παρουσιάζονται συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης, όπως π.χ. νησιά. Αν ένα σύστημα συναγερμού δεν έχει «φρέσκια» μπαταρία, αφενός θα πάψει να λειτουργεί αν υπάρξει διακοπή ρεύματος, άρα δεν θα παρέχει ασφάλεια, αφετέρου ενδέχεται να ηχούν οι σειρήνες και να είναι αδύνατον να απενεργοποιήσει ο χρήστης με τον κωδικό του.

Ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας, εκτός των κεντρικών συσσωρευτών του πίνακα και της σειρήνας, πρέπει να ελέγχονται και αντικαθίστανται συχνά και οι μπαταρίες των περιφερειακών. Διαφορετικές απαιτήσεις συντήρησης ανάλογα την βαθμίδα του συστήματος Σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, τα συστήματα ασφαλείας, διαχωρίζονται σε βαθμίδες, ανάλογα με τις ανάγκες ασφαλείας του χώρου που εποπτεύον και ανάλογα με τον τρόπο που επικοινωνούν τον συναγερμό, προς τους υπεύθυνους του χώρου. Οι διαφορετικές βαθμίδες, έχουν και διαφορετικές απαιτήσεις συντήρησης.

Πιο συγκεκριμένα, εγκαταστάσεις με βαθμίδα ασφαλείας 2, δηλαδή εγκαταστάσεις χαμηλού και μέσου κινδύνου, όπως είναι οι περισσότερες οικιακές, απαιτούν τουλάχιστον 1επίσκεψη συντήρησης ανά έτος. Εγκαταστάσεις, με βαθμίδα ασφαλείας 3, δηλαδή εγκαταστάσεις μέσου και υψηλού κινδύνου όπως οικίες VIP ή υποκαταστήματα τραπεζών, απαιτούν τουλάχιστον 2 επισκέψεις συντήρησης ανά έτος ή 1 επίσκεψη on site και μία διαδικασία απομακρυσμένου ελέγχου. Στις πιο κρίσιμες εγκαταστάσεις βαθμίδας 4, η ανάγκη συντήρησης είναι τουλάχιστον 2 επισκέψεις ετησίως.

 

Σημεία ελέγχου πλήρους λειτουργίας

Σε όλες τις περιπτώσεις, η συντήρηση του συστήματος αφορά τον έλεγχο πλήρους λειτουργίας όλου του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται και έλεγχο μπαταριών. Πιο συγκεκριμένα, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί οφείλουν να ελέγξουν την καλή λειτουργία όλων των μαγνητικών επαφών που υπάρχουν στην εγκατάσταση και την απόσταση που αυτές ενεργοποιούνται. Αντίστοιχα, ελέγχεται και η απόδοση όλων των ανιχνευτών και η ανταπόκρισή τους σε εξωτερικά ερεθίσματα. Στην περίπτωση του ενσύρματου συστήματος ελέγχεται επίσης η εγκατάσταση του εξοπλισμού και πραγματοποιείται και η μετεγκατάσταση ή αντικατάστασή του αν απαιτείται, καθώς και η κατάσταση των καλωδίων του συστήματος.

Ένα άλλο σημείο που απαιτεί ελέγχου είναι η σύνδεση με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Εδώ ελέγχεται η επικοινωνία του συστήματος με το Κέντρο Λήψης και η ανταπόκριση κάθε ζώνης σε εξωτερικό ερέθισμα και πώς αυτή μεταφράζεται ανά περίπτωση από το Κέντρο. Ταυτόχρονα με αυτό ελέγχεται και η σύνδεση Internet, σε περίπτωση που αυτή έχει επιλεγεί ως τρόπος επικοινωνίας με το Κέντρο, καθώς και όλοι οι πιθανοί τρόποι επικοινωνίας με το κέντρο όπως GSM, GPRS, σταθερή γραμμή κ.α.

Τέλος, ανάλογα με την κατάσταση του συστήματός σας, αλλά και τις αλλαγές στον χώρο ή στις συνθήκες τις περιοχής σας ως προς την ασφάλεια, οι τεχνικοί μπορούν να σας προτείνουν αντικατάσταση μέρους του εξοπλισμού με πιο εξελιγμένο σύστημα ή και επέκταση του συστήματός σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Διατηρείτε το σύστημα ασφαλείας σας ζωντανό. Για να πραγματοποιήσετε έλεγχο και συντήρηση του συστήματος ασφαλείας σας μπορείτε να απευθυνθείτε στον εγκαταστάτη σας ή και σε οποιαδήποτε εταιρεία που εξειδικεύετε στον τομέα.

 

Κάμερες και καταγραφικά τεχνολογίας 4K από την Dahua

 

Η Dahua Technology πρόσφατα παρουσίασε τη νέα σειρά καμερών και καταγραφικών που υιοθετούν την τεχνολογία 4K όπως ορίζει το πρότυπο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU).

 

Τον τελευταίο χρόνο, η τεχνολογία 4K έχει κάνει την εμφάνιση της στην καταναλωτική αγορά μέσω των τηλεοράσεων. Η βιομηχανία στον κλάδο του CCTV, άρχισε να προωθεί τα πρώτα μοντέλα που ενσωματώνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και πραγματικά εντυπωσιάζουν με την ανάλυσή τους. Τα συστήματα 4K CCTV, αναμένεται να επηρεάζουν αποφασιστικά την αγορά επιτήρησης λόγω της υπερυψηλής ανάλυσης (Ultra HD) 3840x2160 με αναλογία 16:9, η οποία δίνει τετραπλάσια ανάλυση σε σύγκριση με την Full HD (1080p). Επιπλέον, διαθέτει πλουσιότερη χρωματική παλέτα από εκείνη των προγενέστερων τεχνολογιών, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει απαράμιλλη χρωματική πιστότητα. Όπως γίνεται κατανοητό, η τεχνολογία 4K ανεβάζει το επίπεδο ποιότητας και ευελιξίας στην εποπτεία μεγάλων χώρων που απαιτούν πολύ υψηλή ευκρίνεια και δυνατότητα ψηφιακού ζουμ χωρίς αλλοίωση της εικόνας (στα αρχικά στάδια του ζουμ), μειώνοντας έτσι το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης του έργου.

 

Τι κάνει το 4K διαφορετικό;

Οι υπάρχουσες κάμερες των 8-10MP που πρακτικά αποτελούν σε ανάλυση το ισοδύναμο της τεχνολογίας 4K, δεν έχουν την προβλεπόμενη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό εξαιτίας του εξαιρετικά χαμηλού frame rate, της περιορισμένης ευαισθησίας φωτός που σε συνδυασμό με το αρκετά υψηλό κόστος, στην ουσία τις καθιστά απρόσιτες το ευρύ κοινό. Η διαφορά με την 4K έγκειται σε ένα νέο σύνολο αισθητήρων υψηλής ποιότητας που έχει αναπτυχθεί και ενσωματώνει ψηφιακούς επεξεργαστές σήματος τελευταίας γενιάς (DSPs), επιτρέποντας στις συγκεκριμένες κάμερες να λειτουργούν σε υψηλά frame rate, αποδίδοντας έτσι σημαντικά καλύτερη απεικόνιση, καθώς δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να διαχειριστεί μεγαλύτερου μεγέθους εικόνα.

 

Οφέλη και προκλήσεις

Η τεχνολογία 4K αντιπροσωπεύει επάξια το όνομά της, αποδίδοντας τέσσερις φορές υψηλότερη ανάλυση, ενώ μπορεί να ζουμάρει ψηφιακά περισσότερο χωρίς να αλλοιώνει την εικόνα στα αρχικά στάδια του ψηφιακού ζουμ. Επιπλέον, η μεγαλύτερη πυκνότητα των pixel που παρουσιάζει η συγκεκριμένη τεχνολογία, έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη ποιότητα στα video analytics, διπλασιάζοντας την απόσταση ανίχνευσης (detection range).

Ενώ τα οφέλη είναι κάτι παραπάνω από ορατά, οι τελικοί χρήστες είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από αυτή τη νέα τεχνολογία. Για παράδειγμα, η αυξημένη κίνηση στο καλώδιο του δικτύου προϋποθέτει το διαχωρισμό του εταιρικού δικτύου από εκείνο του CCTV. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται, την προμήθεια νέας καλωδίωσης καθώς και ενεργού εξοπλισμού (switch). Επίσης, τα απλά καταγραφικά (NVR), δεν είναι σε θέση να καταγράψουν εικόνα 4K. Γι αυτό, είναι απαραίτητη και η προμήθεια καταγραφικού τεχνολογίας 4K.

Οι 4K κάμερες της Dahua ανεβάζουν υψηλότερα τον πήχη της ανάλυσης φτάνοντας σε ανάλυση μέχρι και 4000 x 3000 pixels (12MP) στα 15fps και 8MP στα 25 fps, με ένα προτεινόμενο bandwidth 8 Mbps ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή ροή εικόνας. Επιπλέον, υποστηρίζουν τεχνολογίες όπως: Defog που εξασφαλίζει καθαρή εικόνα σε συνθήκες μερικής ομίχλης ή αιθαλομίχλης. Ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (EIS). Επιλογή μέχρι τεσσάρων περιοχών ενδιαφέροντος (ROI)